Suche Veranstaltungen

Ostasiatisches Institut, Japanologie, Schillerstraße 6
Leipzig, 04109
+ Google Karte

Die Games Initiative und die Japanologie laden ein herzlich ein zu einem Doppelvortrag zu Game Design und Game Studies. Dominik Wilhelm (Hochschule Harz): Über den schwungvollen Dialog zwischen Spiel und Spieler: UI und UX als Methode im Game Design Martin Roth (Universität Leipzig): Daten-basierte Zugänge zur japanischen Videospielproduktion Wann: Donnerstag, 8.6.2017, 17-19 Uhr Wo: Schillerstr. 6, S202

Podiumsdiskussion Open Access

21. Juli 16:15 - 17:45
Bibliotheca Albertina (UB), Beethovenstraße 6
Leipzig, 04107 Deutschland
+ Google Karte

The ESU Digital Humanities panel discussion is devoted to questions regarding the meaning of access and sustainability in different knowledge domains and the way these can be guaranteed.

Erfahren Sie mehr »

Fotoausstellung „Das Haus des Teilens“

9. August 19:00 - 22:00
MONAliesA, Bernhard-Göring-Straße 152
Leipzig, 04277
+ Google Karte

Am 09. August um 19:00 Uhr wird in der feministischen Bibliothek MONAliesA Leipzig die Fotoausstellung "Das Haus des Teilens" über koreanische Trostfrauen der japanischen Armee gezeigt.

Wikipedia-Seminar an der Uni Leipzig

9. September 10:00
KUBUS, Leipzig, Permoserstraße 15
Leipzig, 04318
+ Google Karte

Vortrag über unsere Erfahrungen mit Wikipedia in der Japanologie, gehalten gemeinsam mit Don-kun im Rahmen der Wikicon 2017 in Leipzig.

Erfahren Sie mehr »

DATA-BASED APPROACHES TO LOCAL AND GLOBAL VIDEO GAME CULTURES – OPPORTUNITIES, CHALLENGES, FUTURE DIRECTIONS

12. September 13:00 - 18:00
Bibliotheca Albertina (UB), Beethovenstraße 6
Leipzig, 04107 Deutschland
+ Google Karte

Whether it is meta-data or data-based research projects, videogames and videogame culture confront us with many challenges in fields like videogame data management, metadata, authority files and data-driven videogame research. Organized collaboratively by the diggr-project (http://diggr.link) and the exchange project “Japan’s videogames between the local and the global”, the international workshop “Japan’s Videogame Culture Data I” aims to discuss these challenges – bringing together experts from various places and disciplines to think about ways to overcome them collaboratively.